SON EKLENENLER

Vergi Dilimi % 15’te Sabitlenmelidir

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, memurun maaşını küçülten, yükünü büyüten düşük matrah uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirterek '' vergi dilimi % 15’te sabitlenmelidir.'' dedi.
15 Kasım 2022 20:13

ACAR Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Devletimizin, gelir vergisinde hem düşük matrah hem de ücretlilerin maaşlarından daha fazla gelir vergisi tahsil etme huyu artık değişmelidir.

Gelir grubuna göre farklı matrahla ilişkilendirilen kamu görevlilerinde gelir vergisi yüzde 27’lere çıkmaktadır.

Finans ve sermaye kesimine bol keseden destek, kamu görevlilerine ise gelir vergisiyle köstek olan bu yaklaşım terk edilmeli, memurun maaşını küçülten, yükünü büyüten düşük matrah uygulamasına son verilmeli, vergi dilimi% 15’te sabitlenmelidir.

Artık ücretlilerin vergilendirilmesine yönelik kapsamlı bir yasal düzenlemenin zamanı gelmiş de geçmektedir.

Çünkü düşük matrah, yüksek vergi dilimi uygulaması böyle devam ederse, ilerleyen zamanda kamu görevlilerinin istisnasız tamamı yılın ikinci çeyreğinde% 20’lik, üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde ise% 27'lik vergi dilimine tabi olacaktır.

Dolayısıyla%27'lik vergi dilimi sabit gelirliler açısından artık çekilir gibi değilldir, vergi dilimimiz%15'te sabitlenmelidir.

Vesselâm...

 

SENDİKA BÜLTENİ

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER