SON EKLENENLER

TİME OUT, DÜNYANIN EN HAVALI MAHALLERİNİ YAYINLADI: LİSTEDE TÜRKİYE'DEN DE BİR MAHALLE VAR

İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı 40 mahallesini listeledi. Komşuluğun ve kültürel yapının eşsiz olduğu mahallelerinin yer aldığı listede İstanbul’dan Arnavutköy mahallesi de yer alıyor.
08 Ekim 2020 08:45

Yeni bir ülkeye gittiğinizde, bu ülkeyi tanımanın en güzel yolu mahallelerine girmektir. Arka sokaklarına girip kaybolduğunuz şehirlerde kültürel yapıyı, mimariyi ve insanları çok daha iyi tanıyabilirsiniz. Üstelik bu tarz yolculuklarda karşınıza çok özel yerler çıkabilir.

İngiltere merkezli seyahat dergisi Time Out, dünyanın en havalı semtlerinden oluşan bir liste yayınladı. Bir mahallenin atmosferi, sunulan yiyecek ve içecekler, gece hayatı, kültürü ve koronavirüs pandemisi nedeniyle topluluk ruhunu ön planda tutan Time Out, özellikle mahalle kültürünün ön planda olduğu ve komşuların iyi anlaştığı yerleri listesine ekledi. Time Out’un listesinde Türkiye’den de bir mahalle yer aldı. 

Her sene düzenli olarak dünyanın farklı bölgelerinden ilçe ve semtleri bir araya getiren dergi, 40 semtin yer aldığı listeye İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Arnavutköy mahallesini de ekledi. Şimdi sizlere Time Out tarafından derlenen dünyanın en havalı 40 mahallesin beğendiğimiz 10 tanesini sunacağız. Eğer tam listeyi görmek istiyorsanız, buraya tıklayarak Time Out’un listesine ulaşabilirsiniz.

Time Out’a göre dünyanın en havalı mahalleleri

Esquerra de l’Eixample, Barcelona

Esquerra de l’Eixample, Barcelona

Bedford-Stuyvesant, New York

Bedford-Stuyvesant, New York

Wedding, Berlin

Wedding, Berlin

Verdun, Montreal

Verdun, Montreal

Chula-Samyan, Bangkok

Chula-Samyan, Bangkok

Noord, Amsterdam

Noord, Amsterdam

Lavapiés, Madrid

Lavapiés, Madrid

Uptown, Chicago

Uptown, Chicago

 

İLGİLİ HABER

Turistik Yerlerin Corona Korkusuyla Ne Hale Geldiğini Gösteren Görseller

 

Porta Venezia, Milan

Porta Venezia, Milan

Arnavutköy, Istanbul

Arnavutköy, Istanbul

WEBTEKNO

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER