SON EKLENENLER

Memur maaş yapımında kağıt israfına son

Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi hazırlığı devam eden yeni sistemle işlemlerin kağıt ortamından çıkarılarak elektronik ortama taşınacak. Bu sayede bir bordro belgesinin eki olan belgelerden aylık 80 bin sayfa kağıt tasarrufu yapılması bekleniyor.
11 Ağustos 2022 06:31

Kamu çalışanlarının ödemeleri için kullanılan elektronik sistem HAVELSAN tarafından yenilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen, yaklaşık 3,3 milyon memur ve sözleşmeli personelin maaş/ücret ve diğer ödemelerinin (ek ders, fazla çalışma, fiili hizmet ve benzeri) düzenlendiği Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi'nin (KPHYS) yenilenmesine yönelik çalışma yapılacak.

Hayata geçirilmesi hedeflenen yeni sistemle işlemlerin kağıt ortamından çıkarılarak elektronik ortama taşınması sağlanacak. Bu sayede bir bordro belgesinin eki olan banka listesinden aylık 80 bin sayfa kağıt tasarrufu yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra atama, işe başlama ve terfi yazıları ile vekalet onayları, ikinci görev onayları, bordro gibi birçok ödeme emri ekine eklenen belge kağıt ortamından kurtarılacak.

İşlemlerin kağıt ortamından çıkarılmasıyla emek ve zamandan tasarruf sağlanacak. Yöneticilere ve karar destek sistemlerine daha sağlıklı veri sunulacak.

Hayata geçirilecek yeni sistemle Hazine ve Maliye Bakanlığının sahip olduğu maaş/ücret ve diğer ödemelerle ilgili yeteneğin bir üst seviyeye çıkarılması planlanıyor.

KAMU EXPRESS

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER