SON EKLENENLER

MEB'İN TELAFİ EĞİTİM KARARINA TEPKİ YAĞDI

MEB'in eğitim kurumları ve telafi eğitimlerine yönelik kararlarına tepki yağdı. Anasayfa  EĞİTİM  MEB'in eğitim kurumları ve telafi eğitimlerine yönelik kararlarına tepki yağdı
02 Haziran 2020 06:26

MEB'in eğitim kurumları ve telafi eğitimlerine yönelik kararlarına tepki yağdı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından peş peşe açıklanan ve özel okulların, özel eğitim kurslarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılmasını öngören kararlara velilerden tepki yağdı. Bu kurumların açılma tarihinin çok erken olduğunu söyleyen velilerin yanı sıra, özel okullarda telafi eğitimi verilirken devlet okullarında telafi uygulamasının yer almaması da eleştirilerin odak noktası oldu.

Twitter üzerinden konuyla ilgili verilen tepkilerin bazıları ise şu şekilde:

Ağustos'ta 'korana bitecek' garantisi mi var?
Hani yaz aylarında telafi yoktu?
Bu karar özel okullardan veliler ücretlerini geri istemesin diye mi alındı?
Nasıl olacak peki? 18 yaş altı haftada 2 gün sokağa çıkabilirken!
Çok çok erken bir karar.
Öğretmenleri velileri ve öğrenciler büyük bir riske atılıyor. Özel gereksinimli çocuklar ve bağışıklık sistemleri düşük çocuklar için çok erken bir karar.
Devlet okulundakiler öğrenci değil mi?
Devlet okulundaki öğrenciler bu dönem doğru düzgün ders bile yapmadı ama onların telafiye ihtiyacı yok anlamına mi geliyor bu karar?
Haziran ayında çocuğumu göndermek istemiyorum.
Tıka basa dolu olan öğrenci servislerinde iki kişilik koltuğa üç öğrenci oturtuluyor, kantin önünde sırada bekleniyor…
Ben anlamadım eğitim güvenliyse devlet okullarının ana sınıfları neden kapalı?
Hani bu kurslar Haziran 2020 de kapanacaktı?

AÇILMA KARARLARI PEŞ PEŞE GELDİ

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, özel öğretim kurslarının gerekli önlemleri alarak öğrenci velilerinin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabileceğini duyurdu. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan özel öğretim kurslarının gerekli önlemleri alarak öğrenci velilerinin istemesi halinde, eğitimlere başlayabileceğini söyledi.

Bu kararı, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılacağı duyurusu izledi. Yıldız, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri için de, "Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek" açıklamasını yaptı. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitimlere de 16 Mart - 31 Mayıs tarihlerinde ara verildiğini hatırlatan Yıldız, bu kurumların hijyen kurallarına titizlikle uymaları şartıyla açılacağını sözlerine ekledi.

ÖZEL OKULLAR AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

MEB tarafından açıklanan kararlar arasında, özel okullardaki telafi eğitimlerinin Ağustos arasında başlayacağı da vardı. 15 Ağustos'ta başlayacak ve en az 3 hafta sürecek olan telafi eğitimleri yüz yüze yapılacak.

Resmi okullar tarafından EBA ve EBA TV üzerinden uzaktan eğitim yapıldığı sırada özel okulların da eş zamanlı olarak kendi imkan ve öğretmenleriyle uzaktan eğitim verdiğinin altını çizen Yıldız, şu bilgileri paylaştı:

"Özel okullar, verdiği uzaktan eğitimden öğrencilerinin ne kadar faydalandıklarının ölçümünü yaparak konu tekrarı veya yüz yüze eğitim alınmasına ihtiyaç duyulan alanlarda telafi eğitimi yapabilecek. Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları ise 2019-2020 öğretim yılının bitim tarihine kadar eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edecek. Yüz yüze telafi eğitim, özel okullarda 15 Ağustos 2020'den sonra başlayacak olup Ağustos ve Eylül aylarında toplam süresi en az üç hafta olacak şekilde düzenlenecek. Telafi eğitimi yapacak özel okullar eğitimin zamanı ve süresini il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirecek ve eğitime başlamadan ve eğitim süresince okullarında tedbirleri alacak."

EĞİTİM HABERCİ

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER