SON EKLENENLER

KARPUZ SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında yer alan karpuz, sofralarımızdan hiç eksik olmuyor. Karpuz, sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen bir meyve olarak biliniyor.
04 Ağustos 2020 10:10

Yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında yer alan karpuz, sofralarımızdan hiç eksik olmuyor. Karpuz, sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen bir meyve olarak biliniyor. Birçok kişi bol sulu olan lezzetli karpuzun seçilmesi içi oldukça dikkatli davranıyor. Alınacak karpuzun iyi çıkmama durumuna karşı sizler için karpuz seçmenin en önemli püf noktalarını araştırdık. Peki karpuz seçimi yaparken en iyi püf noktalar nelerdir? İşte size en iyi karpuzu seçmek için püf noktaları sunuyoruz. Karpuzun dip noktasının rengi ne kadar sarı renge yakınsa alacağınız karpuzun bir o kadar o tatlı olduğu bilinir. Ayrıca o kısmının beyaz olmamasına dikkat etmelisiniz. Karpuzun yüzeyinde yer alan kahverengi bölümler ve çizikler karpuzun büyüdüğü zaman çiçeğinin arılar tarafından çok sefer ziyaret edildiği anlamına gelir. Tozlaşma adı verilen bu doğal durum ne kadar fazla olursa karpuzun o denli tatlı olma ihtimali de artar. Kahverengi benekler, çizik bulunan karpuzlar tam size göredir.

Sapına, Rengine Ve Noktalara Bakmak Gerekir

Çoğu kişi çiftçilerin karpuzları biçimlerine göre ayırdıklarını bilmemektedir. İnce ve uzun boyutta olan karpuzlar bol sulu olurken daha yuvarlak olan karpuzlar ise daha tatlı oluyor. Güzel bir karpuz demek küçük ya da büyük karpuz demek anlamına gelmez. Bununla beraber küçük karpuz alınınca tadı güzel olacak, büyük alırsam tatlı olur gibi bir durum söz konusu değildir. Dilerseniz küçük karpuz alın dilerseniz de büyük alın. Burada önemli olan şey karpuzu elinize aldığınız zaman ağır hissetmeniz olacaktır. Çünkü hafif bir karpuz kelek çıkma olasılığı açısından daha fazla ihtimale sahiptir. Karpuz sapı, karpuzun olgun hale geldiğini göstermektedir. Ama dikkat edilmesi gereken şey sapın renginin koyu olmasıdır. Şayet sapın rengi yeşil olursa yakın dönemde toplandığı ve olgun olmadığı anlamına gelir.

TRT HABER

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER