SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

İNGİLTERE’NİN İRAN BÜYÜKELÇİSİ GÖZALTINA ALINDI

İngiltere'nin İran Büyükelçisi Rob Macaire "hükümet karşıtı protestoları organize etme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Kısa bir süre sonra serbest bırakılan Macaire'nin daha sonra ifade vereceği açıklandı.
13 Ocak 2020 09:02

Ukrayna Havayolları’na ait uçağın İran tarafından düşürülmesinin ardından İran’da protestolar düzenlendi. Dün (11 Ocak) düzenlenen protestolarda İran’ın Başkenti Tahran’da bulunan Emir Kebir, Tahran ve Şerif üniversitelerinde düşürülen uçakta hayatını kaybedenler için anma töreni yapıldı. Yapılan törenlerde hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

İran’da yayın yapan Tasnim Haber Ajansı’na göre, Emir Kebir Üniversitesi’nin önünde düzenlenen anma programına katılan İngiltere’nin İran Büyükelçisi Rob Macaire “göstericilerin fotoğraflarını çektiği” ve “protestoları organize ettiği” suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Macaire hakkında yapılan işlem sonrası serbest bırakıldı. Macaire’nin bugün (12 Ocak) emniyete giderek ifade vereceği belirtildi.

Siavash Hesami?@Siavash_Hesami

According yo Raja News, British Ambassador in Iran, has been arrested by security forces with som students at Amir Kabir university tonight

1

23:36 - 11 Oca 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

Siavash Hesami? adlı kişinin diğer Tweetlerini gör

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: “Uluslararası hukuk ihlal edildi”

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Macaire’nin gözaltına alınmasının uluslararası hukukun “fahiş biçimde ihlal edilmesi” anlamına geldiğini açıkladı.

İran’ın bir yol ayrımında olduğunu belirten Raab, “Ya beraberinde getireceği bütün siyasi ve ekonomik yalıtılmışlıkla bir parya konumuna doğru yürüyüşüne devam edebilir ya da gerilimi düşürecek adımlar atıp ileri açılan diplomatik bir yola girebilir” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA HABER

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER