SON EKLENENLER

İmam Hatipler Artık 10 Dilde Eğitim Veriyor

İmam Hatip okulları, yalnızca Arapça ile sınırlı kalmıyor. Bu okullarda İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Çince, Fransızca, Farsça ve Japonca gibi 10 farklı dilde eğitim veriliyor.
05 Eylül 2024 07:52

İmam Hatipler Artık 10 Dil Öğretiyor

İmam Hatip okulları, yalnızca Arapça ile sınırlı kalmıyor. Bu okullarda İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Çince, Fransızca, Farsça ve Japonca gibi 10 farklı dilde eğitim veriliyor. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, bu okulların sadece dinî ilimlerle değil, geniş bir akademik yelpazede eğitim sunduğunu vurguladı.

İmam Hatip okullarında Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulanıyor. Bu program, öğrencilere Arapça ve İngilizceyi dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileriyle öğretmeyi hedefliyor. 5, 6 ve 7. sınıflarda haftada 10 saate kadar yabancı dil dersi veriliyor. Ayrıca, bazı Anadolu imam hatip liselerinde 10 farklı dilde bir yıllık hazırlık eğitimi sunuluyor.

Türkiye genelinde 542 okulda İngilizce, 38 okulda Arapça-İngilizce ve 4 okulda ise sadece Arapça eğitimi veriliyor. Liselerde ise yabancı dil öğretimi daha kapsamlı hale geliyor ve öğrencilere çeşitli dillerde eğitim fırsatları sunuluyor. Örneğin, İstanbul’daki bazı imam hatip liselerinde Çince, Farsça, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca ve Rusça dersleri veriliyor.

Mezunlar, bu programlar sayesinde küresel düzeyde rekabet edebilecek dil becerileri kazanıyor ve çeşitli kültürlerle daha iyi iletişim kurabiliyor. Eğitim sürelerinde dil becerilerini geliştirmek için yurtdışı gezileri de düzenleniyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER