SON EKLENENLER

ENGELLİ MEMURLAR İÇİN İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTECEK?

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. 1 Haziran itibariyle idari izin ve esnek çalışma uygulamaları sona erecektir” dedi. Peki Engelli memurlar da 1 Haziran’da işbaşı mı yapacak?
29 Mayıs 2020 07:31

İŞTE AÇIKLANAN KARARLAR

* Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

* İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran itibariyle normal mesaiye başlayacaklar.

* Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı buna uygun olarak 1 Haziran’da açılacak.

* Kronik hastalığı bulunan kamu personelinin durumları kurumlarınca değerlendirilecek.

* Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasını Pazar günleri 14:00-20:00 saatleri arasında istisna kapmasında olması uygulaması devam edecek. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız, işinin başında bulunabilecek.

ENGELLİ MEMURLAR İÇİN İDARİ İZİN NE ZAMAN BİTECEK?

Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezevantajlı gruplar, (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 2 aydır idari izinli sayılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta yaptığı açıklamada 1 Haziran itibariyle tüm kamu personelinin iş başı yapacağını duyurdu. Engelli Memurlar için de kronik hastalarda olduğu gibi kurumları tarafından değerlendirme yapılıp idari izinli sayılıp sayılmamaları konusunda karar verileceğini değerlendirmekteyiz.

KARİYER MEMUR

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER