SÜRMANŞET HABERLER
SON EKLENENLER

BAKAN SELÇUK'TAN ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJAN AÇIKLAMASI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları, kontenjanları ve ihtiyaçlara dair çok önemli açıklamalarda bulundu
10 Kasım 2019 15:22

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk biraz önce katıldığı TV programında öğretmen atamalarına ve ihtiyaçlarına dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Ne yazıktır ki öğretmen atamaları konusunda ÇOK AZ SAYIDA BRANŞA İHTİYAÇ VAR, SİSTEM DOYMUŞ denildi.

- NEDEN O ZAMAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK VAR? DEĞİNİLMEDİ!

- Sınıflardaki öğrenci sayılarından bahsedilmedi. Standartlarda, yönetmeliklerde olması gereken sayıya gelinse bir bu kadar daha öğretmene ihtiyaç var denilmedi!

- Finlandiya, İngiltere, Amerika’da öğretmen alımı stratejisi anlatıldı, oradaki öğretmen özlük hakları, sınıf kontenjanları ve eğitim-öğretim faaliyetlerine değinilmedi.

- Maalesef ne yazıktır ki yine EĞİTİMDEN TASARRUF yapılıyor ve öğretmen atama ihtiyacı yokmuş gibi görmezden geliniyor. Umarız bu yanlıştan bir an önce dönülür ve eğitimin ilk ayağı olan öğrenci başına düşen öğretmen sayısı, derslik ihtiyacı doğrultusunda ciddi bir yapılanma ve atama kontenjanları gündeme gelir!

BAKAN ZİYA SELÇUK'UN KATILDIĞI TV PROGRAMINDAKİ SÖZLERİ TAM METNİ:

- Öğretmen atama kontenjanları mümkün olduğu kadar yüksek tutulmaya çalışılıyor.

- Finansal İmkanlar Çerçevesinde.

- Ama sandıkları gibi bir tek benim imzamla olmuyor.

- Yani benim imzamla olsa oraya ne yazacağımı bilirler.

- Bu tabi bir kabine meselesi, bu bir maliye meselesi, Çalışma Bakanlığıyla ilgili bir konu ve bir hükümet meselesi.

- Bizim bu konudaki beklentimiz olabildiğinde yüksek kapasitede bir sayıda atama imkanı oluşturabilmek.

- Bunun için de Maliye Bakanlığıyla görüşme yapıyoruz, düğer Bakanlıklarla da görüşüyoruz. Ama şunu tabi çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

- Aslında rakamlarla ilgili de son aşamaya geldik.

- Daha belli değil ama çalışmalar bitmek üzere bürokrat düzeyinde. Bu olduğunda zaten açıklayacağız. Ama şunu tabi çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim şu anda emekli olan öğretmenlerimiz var.

ÇOK AZ BRANŞTA İHTİYAÇ VAR! SİSTEM DOYMUŞ VAZİYETTE

- Bizim bazı alanlarda, yani çok az branşta ihtiyacımız var aslında. Sistem doymuş vaziyette. Bu yüzden de Eğitim Fakültesinden mezun olanlarla ilgili tedbirler de YÖK'le birlikte almaya çalışıyoruz.

- Mesela Eğitim Fakültesi kontenjanlarını% 10 daralttık. Seneye tekrar daraltıp, tekrar daraltıp bu ihtiyaca göre mezun olması ya da mezun sayısının denetlenmesi konusundaki çalışmalardır.

Spiker: Belki de olayın kökten çözümü bu. Madem ihtiyaçtan fazla bir eğitim söz konusu, eğitim verilen kişi söz konusu belki onu daraltıp...

Bakan Selçuk:

- Şimdi şöyle düşüyoruz. Mesela Finlandiya'da 16 başvurudan birisi öğretmen olur. Her ülkede çok sayıda mezun olur, onların içerisinden seçerler.

- Bu İngiltere'de de böyledir, Amerika'da da böyledir. Yani benim 100 öğretmene ihtiyacım var, 100 kişilik kontenjan oluşturalım demezler. Bunu büyük bir kitlenin içerisinden seçerler...

 

MYMEMUR

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER