SON EKLENENLER

SINAVDAN 60'IN ÜSTÜNDE ALIRLARSA BOŞANAMIYORLAR!

Evlenmek iyi hoş da iş boşanmaya gelince ortalık karışıyor... Çin'den dünyaya yayılan bir 'boşanma' haberi ise gerçekten bir hayli fantastik! Boşanmak için sınava giren çiftlerin başına bilin bakalım neler geliyor?
21 Ocak 2020 06:46

Aslında herkesi ilgilendiriyor

Çin gibi koskocaman bir yüz ölçümüne sahip bir ülkenin dünya nüfusunun yüzde bilmem kaçını oluşturduğunu biliyoruz. Dolayısıyla nüfusundan tek çocuk politikasına kadar her konu sadece Çin'i değil tüm dünyayı gayet yakından ilgilendiriyor.

Über enteresan!

Çin'in Sichuan eyaletindeki Yibin'deki bir mahkemede son dönemde boşanma davalarının artması üzerine harekete geçilmil. Wang Shiyu adlı hakimden çıkan fikir cidden über enteresan. Alınan yeni kararla birlikte bundan böyle boşanmak için mahkemeye başvuran çiftler sınava girecek.

'İmza atarken iyiydi'

"İmza atarken iyiydi, hadi bakalım madem boşanacaksınız o zaman sınavdan başarısız olmak zorundasınız, yok öyle hemen boşanmak" gibi bir kafa söz konusu. "Siz boşanmak istiyor, o zaman mecbur boşanmaya uygun olmak" de diyebiliriz pekâlâ.

"Son kararınız mı?"

Wang Shiyu, amacının boşanmak isteyen çiftlerin gerçekten verdikleri karardan emin olduklarını, bir çılgınlık anında bu kararı almadıklarını belirlemek. Yani, yıllar önce Kenan Işık'la özdeşleşen o soru gibi: "Emin misiniz, son kararınız mı?"

Sınava ayrı ayrı giriyorlar

Boşanmak isteyen çiftler, önce mahkemeye başvuruyor. Ardından sınava giriyorlar. Eğer 60'ın altında puan alırlarsa boşanmaları onaylanıyor. Bu puanın üzerinde bir skor elde eden çiftler ise 'birbirlerine olan ilgileri devam ettiği' için mecburen evliliklerine devam etmek zorunda.

Sınav 3 aşamalı

Yazılı sınav 3 aşamadan oluşuyor. 'Boşlukları doldurun', 'kısa sorular' ve 'açıklamalar'. Sorular peki? Çıkan sorular arasında aile üyelerinin doğum günleri, sevilen yiyecekler, çiftin düğünlerinin yıl dönümü tarihleri gibi... 

İş ciddiyetiyle yaklaşıyorlar

Açıklamalı sorularda ise "Evlilik senin için ne anlama geliyor? Bu aile içindeki asli görevin nedir?" gibi gayet iş kafasında evlilik soruları var. İş ciddiyetiyle yaklaşılıyor yani 'mesele'ye...

"Hop, 60'ı geçtiler arkadaşım!"

Wang, sınava giren çiftin 80 ve 86 aldığını söylüyor. "Her ne kadar kocanın karısına karşı saygısız tavırları ve ciddi bir kumar problemi olsa da çiftin puanları 60'ın üstünde olduğu için onların boşanma talepleri reddedildi" diyor. 

Enteresan bir prosedür

Dünyanın en fantastik evlilik prosedürlerinden biri kesinlikle. Ama 3 dakikada boşanma kararı almak mı yoksa bu tarz enteresan 'deney'ler mi derseniz, ikincisi derim. Bakalım ne kadar 'trend' olacak...

MİLLİYET

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER