SON EKLENENLER

MHP'DEN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE KADRO TEKLİFİ

MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerine bugün TBMM'de yaptığı konuşmasında, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedi olarak çıkarılması, öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi gerekmektedir.
10 Aralık 2019 12:25

 Ücretli vekil sözleşmeli öğretmenliklere son verilmeli, tek bir statüde kadrolu olarak öğretmenler güvence altına alınmalıdır' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Milletvekili Levent Bülbül ; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu olarak atanmalarına dair TBMM'de açıklamada bulundu. Bülbül ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu acilen çıkartılmalı dedi.

MHP GRUBU ADINA MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya)– Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; millî eğitim istikbalin inşası, istiklalin güvencesidir. Millî Eğitim Bakanlığımızca açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu belgesini önemsediğimizi ifade etmek istiyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde belirtildiği üzere ilkokul ve ortaokullarda bazı yeniliklere ve düzenlemelere gidilmiştir. Eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt edilmiştir. 60 ayını dolduran çocuklarımızın ilkokula başlayabildiği önceki düzenlemeden vazgeçilmiş olması isabetli bir gelişmedir. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin el algoritma, robotik ve sanatsal tasarım becerilerinin geliştirilmesi için okullarımızda üç bin civarında tasarı beceri atölyesinin açılması ve bu atölyelerin sayısının on bine çıkarılmasının hedeflenmesi de yine olumlu bulduğumuz gelişmelerdendir. Öğrenciler bugün hâlâ müfredat ve sınav sistemi konularında sık sık yaşanan değişikliklerden oldukça olumsuz etkilenmişlerdir ve etkilenmektedirler. Bu kapsamda, istikrarın temin edilmesi önem arz etmektedir. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin tespiti ve bu kapsamda eğitim veren kurumların yaygınlaştırılmasıyla eğitim kurumlarının programlarının günün ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Öğretim programları, düşünme ve öğrenmeyi merkezine alan, bilgiye ulaşabilen, değerlendiren, ekip çalışmasında uyumlu bireylerin yetiştirilmesi amacına yönelik olarak ele alınmalıdır.

Öğrenciler ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde bilgi, beceri ve kabiliyetleri ile istekleri çerçevesinde uygun olan bölümlerde ve alanlarda kendilerini geliştirmeli, yüksek öğrenimde bu alanlarda okuyabilmelerine imkan tanınmalıdır. Öğretmenler yönünden ise Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ivedi olarak çıkarılması, öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi gerekmektedir. Ücretli vekil sözleşmeli öğretmenliklere son verilmeli, tek bir statüde kadrolu olarak öğretmenler güvence altına alınmalıdır

KAMUBİZ.COM

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER