SON EKLENENLER

EĞİTİM-İŞ DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK VEREN ÜYESİNİ İHRAÇ ETTİ

Eğitim-İş Sendikası’ndaki öğretmenlerin oluşturduğu “Hepimizin Sendikası” grubu 21 Eylül 2019’da Diyarbakır’da “Evlat Nöbeti” tutan aileleri ziyaret etmişti.
21 Ocak 2020 06:53

PKK’ya bayrak açan aileleri ziyaret ettiler, sendikadan ihraç edildiler.

Eğitim-İş Sendikası’ndaki öğretmenlerin oluşturduğu “Hepimizin Sendikası” grubu 21 Eylül 2019’da Diyarbakır’da “Evlat Nöbeti” tutan aileleri ziyaret etmişti. Öğretmenlerin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP önündeki eyleme destek vermesi Eğitim-İş Sendikası’nda rahatsızlık yarattı.

Sendika destek veren 7 öğretmenin genel merkez adına açıklama yaptığını iddia etti ve disiplin soruşturması başlattı. Evlatlarını isteyen ailelerin eylemine “Siyasi olay” yorumunu yapan sendika, ihraç talebiyle 20 Ocak’ta olağanüstü genel kurulunu Ankara’da topladı.

Genel kurulda 7 üyenin ihracı delegelerin oylarına sunuldu. 7 öğretmen oy çokluğuyla sendikadan ihraç edildi.

İhraç kararının ardından öğretmenler Ulusal Kanal canlı yayınına katıldı. Eğitimciler, ellerinde PKK’nın şehit ettiği öğretmenlerin fotoğraflarıyla sendikaya tepki gösterdi. Kararı yargıya taşıyacaklarını açıkladılar.

Öğretmenler karara karşı mücadelede kararlılık vurgusu da yaptı.

Öğretmenlerin açıklamaları şöyle;

Hiçbir arkadaşımız umutsuz değil çünkü biz, Diyarbakır'da çocukları kaçırılan anaların yanında durduk.

Biz bugün aynı düşüncedeyiz yarın da olacağız.Yargıya başvuruda bulunduk.

Burada hukuk yok, burada siyasi karar var. Bu karar yerle bir olacak. Biz, dün değil, bundan önce de buradaydık, buradayız, burada olacağız. Bizi hiçbir güç emperyalizme karşı savaşta geri durduramaz.

Eğitim-İş'in vicdanı bu değil, bu kararın tabanı yansıtmadığını delegelerin buna karar verdiğini söylüyorlar. Emperyalizmden çocuğunu istiyor. Biz aynı zamanda anneyiz ve öğretmeniz ben çocukların dağdan inip eğitim görmesini istiyorum. Durmak yok devam edeceğiz.

Eğitim-İş'in tüzüğü burada olduğu sürece biz bunu sürdüreceğiz. Bu hukuksuzluk bu adaletsizlik eninde sonunda yargıdan dönecek. 

Eğitim-İş'te yıllarca emeği geçmiş birisi olarak söylüyorum. Biz haklıyız, biz kazanacağız, biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Bu karara imza atanlar ne bırakacaklar bunu merak ediyoruz.

Bizim Diyarbakır Annelerini desteklememiz bize karşı alınmış bir karar değil Türk milletine karşı alınmış bir karar. Birilerini sevindiriyor. 

Eğitim-İş'in aldığı bu karar kimleri sevindiriyor bu ülkede? Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da PKK'nın hedefi olmuştu.

Bizde PKK'ya karşı yaptığımız bu eylem sonucu bu duruma geldik.

Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Türkiye'de, emperyalizm, PKK, FETÖ kaybedecek biz kazanacağız.

Bu kararla daha da bilendik. Eğitim İş, bu kararla çok büyük bir hata yapmıştır.

ULUSAL KANAL

EĞİTİM BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER